Yüksekte Çalışma Eğitimi

Yüksekte çalışma eğitimi enerji sektöründe, fabrika ve üretim tesislerinde, inşaat sektöründe, genel katılıma açık olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca telekomünikasyon sektörü ve rüzgâr türbinlerinin üretiminde de yüksekte çalışma konusunda eğitim verilmektedir.

Yüksekte çalışma eğitimi mevzuat hükümleri nelerdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan sağlığı ve güvenliği kanunları ile sektörel ve fiziki şartlara göre, çalışma ortamında yükseklikten kaynaklı zarar gelebilme tehlikesi bulunan tüm çalışanların alması gereken zorunlu bir eğitimdir.

İşverenlerin bu eğitimi sağlaması da aynı şekilde zorunludur.

Yüksekte Çalışma Eğitimi

Ülkemizde en çok ölümlü iş kazası, inşaat sektöründe meydana gelmektedir. Bu ölümlü kazaların birçoğu da yüksekten düşme şeklinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle yüksekte çalışanların bu konuda özel olarak eğitilmesi gerekmektedir.

Esem OSGB tarafından bu riskleri ve tehlikeleri ortadan kaldırmak amaçlı profesyoneller tarafından verilen eğitimlerimizle, iş güvenliğini optimum düzeye çıkarabilirsiniz. İş kazalarının önüne geçmek işçilerin sağlığının korunmasını sağlayacağı gibi işletmenin de prestijini arttırır. Önlemleri almayan işveren olası bir kaza durumunda sorumlu ve suçlu bulunabilir.

Düşme sonucunda yaralanmaya yol açabilecek kadar yüksekte çalışanların güvenliğini sağlamak temel amaçtır. Mevzuata göre ifade edilen yükseklik kavramı ise; seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma olarak tanımlanmaktadır. Bu şartları haiz koşullarda hizmet vermek, yüksekte çalışma olarak kabul edilir. Yüksekte çalışma eğitim konuları nelerdir?

  • Yüksekten düşmenin riskleri
  • Hangi iş kollarının daha büyük risk barındırdığı
  • İş kollarına özel alınabilecek tedbirler
  • Yüksekten düşme
  • İşe uygun merdiven veya iskelenin seçimi
  • Kişisel koruyucu ekipmanlar hakkında bilgi
  • Kurtarma uygulamaları

Yüksekte çalışma konusunda kimler eğitim verebilir? İş güvenliği uzmanları ve gerekli sertifikalara sahip olan kişiler bu eğitimi verebilmektedir.

Yüksekte Çalışma Eğitimi Yönetmelik

İş güvenliği hakkındaki kanun ve ilgili mevzuat gereğince işyerlerinde, yüksekte yapılacak çalışmalar öncesi ilgili çalışanların yapacakları işle ilgili eğitim alması gereklidir. Eğitime katılım süreci nasıl çalışanların sorumluluğunda ise aynı şekilde eğitim süreci de işverenin sorumluluğundadır. Fiziksel bir engeli bulunmayan, psikolojik açıdan sağlıklı tüm bireyler bu alanda eğitim alabilirler.

Genel iş güvenliği eğitimlerine ilave olarak ilgili sektörlerde, yaşam hatları kurulum eğitimi gibi özel çalışma eğitimleri, alanında uzman kişiler tarafından verilmelidir. Profesyonel kadromuz, alanında uzmanlaşmış eğitimcilerden oluşmaktadır.

Esem OSGB yüksekte çalışma konusunda eğitim veren köklü bir kuruluştur. Eğitimlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilir ve yüksekte çalışma eğitim fiyatları gibi aklınıza takılan detayları sorabilirsiniz.

Yüksekte Çalışma Eğitimi Kaç Saat?

Yüksekte çalışma alanında verilen eğitim en az 8 saat sürmelidir. Bu süre 1 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olmak üzere ortalama 16 saate çıkabilmektedir. Tüm eğitimlere katılım zorunlu olup sonucunda yapılacak olan sınavdan alınması beklenen minimum puana sahip olunmalıdır.

Yüksekte çalışmak ile ilişkili kavramlar, eğitimin teorik kısmında aktarılır. Bu çalışma sisteminin ve verilen eğitimin yasal dayanağından söz edilir. Düşme ve durdurma sistemleri hakkında bilgilendirme yapılır. Askıda kalma şoku ve süresi ile askıda kalan kişiyi kurtarma konusunda bilgiler verilir.

Yüksek çalışma alanlarında görev yapan tüm çalışanların bu eğitimi almaları beklenmektedir. İşveren bu konuda sorumlu tutulmaktadır. Olası kaza durumlarında, gerekli önlemlerin alınmadığı tespit edilirse işveren ilgili yasalarda belirtilen şekilde ceza alabilmektedir. Eğitimleri profesyonel kadromuz aracılığıyla almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Online Teklif Formu