Adana Sağlık Raporu Veren Yerler

Adana sağlık raporu veren yerler, pek çok durumda gerekli olabilen bu raporları sağlayan kuruluşlardır. Bu yerler arasında hastane ve sağlık ocakları, ortak sağlık ve güvenlik birimleri bulunmaktadır. Sağlık raporunun alınma nedeni raporun içeriğini ve verildiği yerleri farklılaştırabilir.

Adana sağlık raporu veren yerler aracılığıyla işe girişlerde, ehliyet almak için ya da evlilik işlemlerinde gerekli olan sağlık belgeleri temin edilebilir. Sağlık ocakları teknik donanım yetersizliği nedeniyle tüm rapor türlerini veremez. Hastanelerde bu işlemin yapılması ise uzun süre ve enerji gerektirebilir. Özellikle iş yerlerinde, kalabalık bir grup için gerektiğinde, OSGB’ler bu belgeleri hazırlayabilmektedir.

Adana Sağlık Raporu Veren Yerler Neresi?

Sağlık raporu, kişinin çalışacağı işe, ehliyet alma ve araba kullanmaya yahut evliliğe uygun olup olmadığını belirleyen belgedir. Belgenin hangi sağlık testlerini kapsayacağı farklı parametrelere göre belirlenir.

  • Belgenin hangi nedenle alınacağı,
  • İşe giriş içinse iş yerinin tehlike seviyesi,
  • Kişinin genel sağlık durumu

raporun içerik ve niteliğini belirlemektedir.

Adana sağlık raporu nereden alınır?” sorusuna yanıt verilirken ne tür bir sağlık raporuna ihtiyaç olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Kronik rahatsızlık durumu, işe giriş veya rutin kontroller için gereken belgelerde iş yerinin çalışma alanı, tehlike seviyesi dikkate alınılmalıdır. Ayrıca iş yerinde çalışan kişi sayısı da sağlık raporu alınırken istenen testlerde değişikliğe neden olmaktadır. Buna uygun şekilde hazırlanmamış sağlık raporları geçerli olmamaktadır.

Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kayseri, Niğde, Adıyaman ve Adana’da, işe giriş sağlık raporu almak için ESEM OSGB’ye başvurulabilir.

adana-saglik-raporu-veren-yerler

İşe Girmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Bir iş yerinde çalışmaya başlarken o iş için fiziksel ve ruhsal yeterliliğe sahip olmak çok önemlidir. Bulaşıcı hastalık taşımak, kronik rahatsızlıklar ve kullanılan ilaçlar da kişinin işe uygun olmadığını belirlemektedir. Hemen her ilde tam teşekküllü sağlık raporu veren hastaneler ve OSGB’ler bulunmaktadır. İşe giriş sağlık raporu buralardan alınmaktadır.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 15. Madde uyarınca her çalışanın yeni bir işe başlarken sağlık raporu alması gereklidir. Bu rapor çalışma devam ederken de belirli aralıklarla yenilenmelidir. Belirli bir sayının altındaki çalışana sahip ve tehlike sınıfı düşük olan iş yerlerinde çalışmak için gerekli sağlık belgesi nispeten dar kapsamlıdır. Tehlikeli işlerde çalışacak olan kişi için yeterlilik koşulları bir miktar daha fazladır. İşe giriş esnasında alınması gereken sağlık raporları için;

  • Radyolojik görüntülemeler yapılabilir.
  • Kan değerleri vb. için tahliller yapılır.
  • Kişi genel sağlık açısından muayene edilir.
  • Görme ve işitme testi yapılabilir.

OSGB Sağlık Raporu

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB), iş sağlığı ve güvenliğine dair pek çok hizmetin verildiği kurumlardır. Bu kurumlar aracılığıyla iş yerleri ve burada çalışanların çeşitli eğitimleri verilmektedir. İş yerinin çalışanların güvenliği ve sağlığı için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığı da bu birimler tarafından denetlenebilmektedir. Bununla birlikte işe giriş için gerekli sağlık raporlarını vermek için de bu kurumların yetkisi bulunmaktadır.

Adana iş için sağlık raporu nereden alınır? Ortak sağlık ve güvenlik birimi, iş yeri hekimi ile gerekli sağlık belgelerinin düzenlenmesine ilişkin test ve uygulamaları yapabilir. Bu sayede;

  • Çalışanların hastaneye gitmesine gerek kalmaz.
  • Hekim iş yeri ziyareti ile gerekli tetkikleri yapar.
  • Kalabalık çalışan grupları için pratiktir.
  • Gerekli belge kısa sürede hazırlanabilir.
  • Böylece iş ve zaman kaybı yaşanmaz.

En kolay sağlık raporu nereden alınır?” OSGB sağlık raporu, tüm tehlike sınıfları için alınabilmektedir. Mobil sağlık aracı gibi hizmetleri bulunan Esem OSGB, gerekli tüm tahlilleri mobil sağlık aracı, iş yeri hekimi, teknik donanımı ve diğer yetkili ekibiyle yapabilmektedir.

adana-saglik-raporu-veren-yerler

Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

İşe girişlerde ve çalışanlar için belirli aralıklarla sağlık raporu alınması/yenilenmesi gerekir. Tam teşekküllü sağlık raporu ücreti ve diğer sağlık raporlarının maliyeti merak edilmektedir. Bu noktada pek çok değişken fiyatların farklılaşmasına neden olabilir.

Adana sağlık raporu veren özel hastaneler araştırması öncesi, özel hastaneler, tıp merkezi ve poliklinikler işe giriş sağlık raporu düzenleyemediğini bilinmelidir. Özel hastane ve polikliniklerin yalnızca istirahat raporu ve diğer bazı rapor türleri için yetkileri bulunmaktadır.

İşe giriş sağlık raporu ve çalışanların rutin sağlık raporlarını ESEM OSGB düzenleyebilmektedir. Mobil sağlık aracı ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kayseri, Niğde, Adıyaman ve Adana’da ilgili sağlık raporlarını hazırlayabilmektedir. Adana bölgesinde ise tüm İSG ve OSGB hizmetlerini tam teşekküllü şekilde verebilmektedir. Sağlık raporu ücreti, tüm hizmetlerimiz bunlara dair diğer bilgiler için bize ulaşabilirsiniz.

Paylaş